bbq reader
BBQ pakket 1 ‘Simply the best’
Varkenssaté van de haas
Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de saté tot een kern van 64 °C.
Lekker met wat warme satésaus!
Beefburgers
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Gemarineerde speklappen
De gemarineerde speklapjes bak je om en om in ongeveer 10 minuten gaar.
druipt er wat vet in de barbecue? Dan kunnen de kolen vlam vatten. Geeft niets: verplaats de speklappen naar een ander deel van het rooster, het druipen houdt vanzelf op.
BBQ worstjes
BBQ worstjes kun je het beste grillen op het heetste gedeelte van de BBQ. Dat betekent dat je de worstjes midden op het rooster legt.
Keer de worst tijdens het grillen op de bbq regelmatig om. Als de buitenkant een mooi gebruinde kleur heeft is deze klaar! Eet smakelijk!
Biefstukspiesen naturel
Grill de spiesen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wilt hebben.
Gemarineerde schouderkarbonade
de karbonades mogen de barbecue op. Heerlijk! Zoals wij het eigenlijk altijd doen: zorg voor een middelmatig heet gedeelte met 1 laag kolen.
Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin zijn. Of tot een kerntemperatuur van 70°C
Spareribs
Grill de spareribs op het rooster van de BBQ. Als deze mooi bruin zijn kunnen ze eraf. Snijd deze tussen de ribbetjes door. Eet smakelijk!
Chicken wings met rode ui
Grill de chickenwings op het rooster van de BBQ. Als deze mooi bruin zijn kunnen ze eraf. Om je vingers er bij op te eten!
Vers gebakken stokbrood wit en bruin
De stokbroden komen vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Knapperig oerbrood wit en bruin
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Huisgemaakte kruidenboter
Haal de kruidenboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Ambachtelijke rundvleessalade
Heerlijke ambachtelijke rundvleessalade. Deze wordt helemaal zelf gemaakt in onze keuken. Zelfs het rundvlees voor de salade benen we zelf uit. Dat proeft u!
Frisse slamix met diverse zuren, ei en garnituren
Een frisse slamix met allerlei lekkere garnituren. Van een eitje tot diverse zuren. Een verfrissing bij uw stukje vlees.
Knoflooksaus
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
Vleeschhouwerijsaus
Deze saus is op basis van knoflooksaus maar dan met een tintje pit er in. Een beetje sambal en piri piri maken deze saus tot een smaaksensatie.
Satésaus
Haal het plastic van de satésaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even zodat alles goed warm wordt.
BBQ pakket 2 ‘Quality time’
Saté van kippendijen
En nu mogen de saté van kippendijen op de barbecue. Draai de stokjes regelmatig om zodat de saté aan alle kanten mooi bruin wordt.
Strijk het laatste beetje marinade over de saté als deze net gaar is. Daarna gril je ze nog even om en om af.
Beefburgers
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Bieflapjes
Rooster de bieflap 1 minuut kort boven heet vuur in het midden van de barbecue. Leg de bieflap aan de zijkant van de barbecue en laat de bieflap hier nog 3 minuten rustig na garen (regelmatig omdraaien).
Biefstukspiesen met zongedroogde tomaten
Grill de spiesen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wilt hebben.
Gemarineerd buikspek
Verwarm de stukken buikspek rustig aan de zijkant van de BBQ. Gaat dit te hard? Pak het dan in alufolie.
Snijd daarna het buikspek in mooi blokjes en deel uit aan al je gasten! 😉Heeft u pork belly’s gekregen? Laat de stukjes buikspek met roomboter en rietsuiker dan rustig met de ovenschaal karamelliseren op de BBQ
BBQ Smoker-worstjes
Gaar de smoker-worstjes rustig aan de zijkant van de BBQ. Bak ze rondom mooi bruin. Let op dat het niet te snel gaat. Ze mogen een kerntemperatuur van ongeveer 70°C hebben.
Chicken wings met rode ui
Grill de chickenwings op het rooster van de BBQ. Als deze mooi bruin zijn kunnen ze eraf. Om je vingers er bij op te eten!
Reuze shaslick met ui, paprika en champignon
Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de varkenshaas shaslick tot een kern van 64°C
Vers gebakken stokbrood wit en bruin
De stokbroden komen vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Knapperig oerbrood wit en bruin
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Huisgemaakte kruidenboter
Haal de kruidenboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Kruidenpesto met oude kaas
Deze pesto is heerlijk op uw stokbroodje.
Ambachtelijke smulsalade met corned beef, uitjes en gekookte eitjes
Deze salade wordt gemaakt op basis van onze rundvleessalade. Daar worden nog enkele ingrediënten aan toegevoegd, zoals eieren, smulsaus, gekibbelde uitjes en cornedbeef. Een echte verrijkte rundvleessalade.
Rauwkost op basis van yoghurtdressing
Een frisse rauwkost op basis van een yoghurtdressing. Verfrissend voor bij een stukje vlees.
Seizoensfruit
De fruitsalade kunt u eventueel bewaren om bij het dessert te eten. Heeft u geen apart dessert? Zet het fruit dan lekker bij de BBQ. De liefhebber kan dan wat fruit nemen wanneer gewenst.
Knoflooksaus
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
Vleeschhouwerijsaus
Deze saus is op basis van knoflooksaus maar dan met een tintje pit er in. Een beetje sambal en piri piri maken deze saus tot een smaaksensatie.
Satésaus
Haal het plastic van de satésaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even zodat alles goed warm wordt.
BBQ pakket 3 ‘Exclusive Jack’
Brochettespies ”Surf en turf”
Grill de spiesen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wilt hebben.
Crispy-Wiskey burgers
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Gevulde kipfilet
Verwarm de BBQ en leg de gevulde kipfilet aan de rand. Bak de kip in ca. 20 tot 25 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Kip heeft een kern nodig van 72°C. Lekker met een salade.
Gehakt baconspies
De gehakt baconspies is voorgegaard. Dat betekent dat het alleen een kwestie is van opwarmen en mooi bruin bakken.
Gemarineerde kippendijen
Heerlijke kippendijen in marinade. Gril de kippendijen tot een kern van 72°C.
Begin rustig aan de zijkant en grill de kippendijen af in het midden van het rooster.
Gemarineerde lamsvlees
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Leg ze dan op een hete barbecue en rooster ze dan medium rare (3-5 minuten aan elke kant) gaar en bruin. Smeer af en toe in met een restje marinade. Haal ze er dan af, bedek ze onder aluminium folie en laat minimaal 6 minuten rusten. Zo blijven ze botermals. Nu lekker kluiven want zo lekker eet je ze alleen bij een Griek.
Entrecote
Grill het vlees direct boven de hete kolen. Draai het vlees pas om als het niet meer plakt aan het rooster.
Na ongeveer 3 minuten per kant dan zal de steak een heel eind goed zijn. De Entrecote heeft een kern temperatuur nodig van 54°C.
Italiaanse varkensfilet creatie
Grill de Italiaanse gevulde filetrollade zachtjes op de BBQ. Check of de rollade een kerntemperatuur heeft van 56 graden. Laat even rusten en snijd hem vervolgens in mooie plakken. Let op! Hij is verslavend..
Varkenshaas spiezen met spaanse ham en cherrytomaatjes
Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de saté tot een kern van 64 °C.
Knapperig kaas/ui brood
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Vers gebakken stokbrood wit en bruin
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Romige tomatenboter met basilicum & verse oregano
Haal de kruidenboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Kruidenpesto met oude kaa
Deze pesto is heerlijk op uw stokbroodje.
Salade van gegrilde groente
Heerlijke salade van hoog afgegrilde groente. Op smaak gebracht met knoflook en diverse kruiden.
Pasta salade
Deze salade is de favoriete van Gijs. Met gegrilde groente en verschillende ingrediënten en op smaak gebracht met mosterd en wat room.
Geroosterde bloemkoolsalade
Een salade op basis van bloemkool met room. Op smaak gebracht met bouilionkruiden en afgegarneerd met amandelschaafsel en erwten.
Seizoensfruit
De fruitsalade kunt u eventueel bewaren om bij het dessert te eten. Heeft u geen apart dessert? Zet het fruit dan lekker bij de BBQ. De liefhebber kan dan wat fruit nemen wanneer gewenst.
Parten ananas met rietsuiker (voor te bakken)
Bestrooi de parten ananas met rietsuiker. Verhit de BBQ goed en grill de ananas aan beide kanten tot ze lichtjes karamelliseren.
Knoflooksaus
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
Vleeschhouwerijsaus
Deze saus is op basis van knoflooksaus maar dan met een tintje pit er in. Een beetje sambal en piri piri maken deze saus tot een smaaksensatie.
Smokey BBQ saus
Deze klassieke barbecuesaus is dik en vol van smaak. De zoete smaak van bruine suiker en gerookt hickoryhout wordt gecombineerd met een touch zwarte peper.
Warme paddenstoelensaus
Haal het plastic van de paddenstoelensaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even door zodat alles goed warm wordt.*
BBQ PAKKET 4 ‘DOUBLE LUXE’
Gemarineerde kipfiletspiezen met rookspek
Verwarm de BBQ en leg de kipfilet aan de rand. Bak de kip in ca. 20 tot 25 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Kip heeft een kern nodig van 72°C. Lekker met een salade.
Zacht gegaard pulled chicken
Deze pulled chicken hebben wij al voorgegaard. Deze ovenschaal kunt u zachtjes verwarmen aan de zijkant van de BBQ.
Carpacciorollade opgebouwd uit laagjes rosbief gevuld met Italiaanse kruiden, spinazieblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes.
Verwarm de indirecte BBQ of oven voor op 160 graden.
Smeer de buitenkant van de rollade in met een beetje olijfolie. Leg de carpacciorollade in het midden van de BBQ of oven. En gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden. Haal de rollade uit de BBQ of oven en leg deze op een snijplank. Maak de touwtjes los van de rollade.
Snijd mooie plakken van ongeveer een halve centimeter. En geniet er van!
Bavette van het dubbeldoel rund, dun getrancheerd met olijfolie, maldonzout en grove peper
Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met maldonzout. Grill het vlees op hoog vuur ongeveer 2 minuten aan beide zijde. Snijd dunne plakjes tegen de draad in en bestrooi met maldonzout. Eet smakelijk!
Hele zalmzijdes ingesmeerd met verse specerijen en citroen
Vouw het aluminiumfolie dicht over de zalm. Leg deze aan de zijkant van de BBQ. Laat het voorzichtig garen naar een kern van 52 graden. Dan is deze gelei achtig, je kan de zalm nog iets verder door garen naar 55 graden. Dan is deze gaar.
Zachte botervis met gegrilde tomaat & limoen
Vouw het aluminiumfolie dicht over de vis. Leg deze aan de zijkant van de BBQ. Laat het voorzichtig garen naar een kern van 57 graden.
Fatty; hartig gekruid gehakt, bacon, roomkaas en paprika zijn de hoofdingrediënten voor dit geweldige product. Als rollade gegaard en smullen maa
Heerlijke gehakt rollade. Gaar deze aan de rand van de BBQ tot een kern van 68 graden.
Ambachtelijke saucijsjes met mosterd en omhuld met Trevelezham
Ambachtelijke saucijsjes van de vleeschhouwerij gemarineerd met mosterd. Grill ze zachtjes af naar een kern van 68 graden. Niet prikken in de saucijsjes want dan worden ze sneller droog. Keren met een tang.
Spies met zoete aardappel, zeezout en tij
Grill de zoete aardappelschijven/spiezen tot ze gaar zijn.
Balsamico champignons op spies
Lekkere knoflookchampignons. Grill deze op het rooster tot ze mooi bruin zijn.
Vers gebakken stokbrood wit en bruin
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Rustiek breekbrood met pompoenpit, mais, meergranen en wit
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Focaccia brood rijkelijk belegd
Deze belegde focaccia’s kunnen 10 minuten op 180 graden worden afgegrild.
Chimichurri boter
Haal de boter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Geroosterde paprikadip
Een frisse roomdip met paprika & peper. Heerlijk op een knapperig broodje
Tomatensalade met komkommer en feta
Een zomerse tomatensalade met komkommer en feta kaas.
Salade van gegrilde groente
Een groene salade van hoog afgegrilde groente. Op smaak gebracht met knoflook en diverse kruiden.
Schijven sappige watermeloen
De watermeloen kunt u eventueel bewaren om bij het dessert te eten. Heeft u geen apart dessert? Zet de watermeloen dan lekker bij de BBQ. De liefhebber kan dan een schijf nemen wanneer gewenst.
Knoflooksaus
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
California style hot sauce pittig & fruitig
Dit flesje mag u houden. Een sausje wat past bij ieder stukje vlees.
Zwarte pepersaus
Haal het plastic van de zwarte pepersaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even door zodat alles goed warm wordt.
